torstai 9. syyskuuta 2010

Omppu

Nyt niitä saa!

Suomalaiset ihanat omenat putoilevat syliin. Parhaimmillaan omenat ovat sellaisenaan nakerreltuina, mutta niitä on niin valtavasti nyt, että muuallekin kannattaa upottaa. Heitän aamusmoothien sekaan muutaman, pakkaan koululaukkuun pari, pilkon salaatin sekaan... Jos et omista omenapuuta etkä omenakontaktia, mene kysymään joltakulta pihalla puuhastelijalta pari mukaasi. Kaikilla, joilla on omenia, on niitä yli omien tapeiden.

Söin aika tuhdin lounaan koulussa ja kotona tavallista isomman päivällisen (äiti teki uunissa kanttarellitäytteisiä kurpitsaveneitä <3 syksy tekee lähiruokailusta niin helppoa). Ja eilen me leivottiin pizzaa ja mutakakkua. Kummaa, miten selkeästi tukkoonsyömispäivien olon tuntee kehossa ja mielessä. Ravinto on valtavan tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia (ooh, miten omaperäinen lause - yleisö kohisee tämän oivalluksen edessä!)

Tässä pelastus kaikille ja kaikkeen. Kun on raskas olo, ota omenaa!

Helpoin, raikkain ja herttaisin syysjuoma

Surisurrur blenderissä sekaisin: omenia, vettä, hunajaa, kurkumaa ja cayennea. Jos et ole rakennevaikeilija, älä kuori omenia. Tästä tulee todella kaunista kuorilla ja ravinteitakin riittää enemmän.

Oma ikuisuusmokani on, että laitan ruokiin ihan kaikkea. Näin tuoreen ja täydellisen raaka-aineen makua ei kannata lähteä peittelemään miljoonalla kilpailijalla. Anna ompun olla omppu!

Hehkutusosasto vielä loppuun. Niin puhdasta ja niin tuoretta! Omena on tipahtanut ihan itsekseen nurtsille siksi, että se on valmis. Sitä ei ole revitty puusta liian aikaisin keinokypsymään. Siihen ei ole ruiskutettu mitään mömmöjä. Sitä ei ole kuljetettu muovissa paikasta toiseen lentokoneella tai rekalla. Sitä ei ole markkinoitu eikä brändätty. Ihanaa ruokaa ilman arvolatauksia tai valintoja hirveän huonon, huonon ja vain vähän huonon vaihtoehdon välillä. Omppu on omppu ja sen syöminen on vain syömistä. Tässä tapauksessa, tänä iltana, tosin juomista.

Pitkältä hakemani kurkuma (Intiasta) ja cayenne (Kreetalta) saivat lisätä juoman tunnetaakkaa, koska ne potkivat flunssaa pois systeemistäni.

Otetaan vastaan hyviä ideoita omenien säilömiseen. Teemme jo kuivattuja rinkuloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti