tiistai 12. lokakuuta 2010

Wokkia ja herkkuja

Tässä parin viikon takainen illallismenu, jonka nautin erinomaisessa seurassa.

Riisi


3/4 kukkakaali
1,5 dl cashew-pähkinöitä
2 tl kookosöljyä
1 tl ruususuolaa
ripaus kurkumaa

Monitoimikoneen s-terällä huristellen rouheaan muotoon.

Sieniwokki

3 dl kuivattuja herkkutattisuikaleita (voit käyttää myös tuoretta tattia tai herkkusieniä, jos tatteja ei ole)
3 rkl luomusoijaa (jos mahdollista, älä tingi soijan kohdalla luomulaadusta)
3 rkl cashew-pähkinöitä
2 kapeaa kesäsipulia
3 dl suikaloitua kesäkurpitsaa
1 iso suikaloitu porkkana
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1x2cm palanen inkivääriä

Sekoita ihan ensin keskenään tattisuikaleet ja soija. Näin tatit ehtivät pehmetä muiden työvaiheiden aikana. Suikaloi porkkana, kesäkurpitsa ja sipuli. Sekoita kastike hunajasta sitruunasta ja hienonnetusta inkivääristä. Sekoita huolella vihannesten ja pähkinöiden kanssa. Lisää lopuksi soijassa notkistuneet sienet.

Tarjoa "riisin" kanssa kynttilänvalossa.

Tämä upposi niin hyvin, että raakaruokaan skeptisimmin suhtautuva ruokaseurakin otti lisää.

Lisäksi tein ensimmäistä kertaa sellaista suklaata, joka maistui samaiselle skeptikollekin (jolla on maistatettu ehkä 10 eri reseptiäni).

Takuuvarma hittisuklaa


2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl raakakaakaojauhetta
4 rkl kookosöljyä
2 rkl murskattuja cashew-pähkinöitä
1 rkl lucumaa
1 rkl hunajaa
pieni ripaus ruususuolaa
vielä pienempi ripaus chiliä

Vesihauteessa hurlumhei ja sitten pakkaseen!

Opimme siis, että sydämet sulavat, jos laittaa joka ruokaan casheweita.

(Kuviakin oli, mutta olivat niin surkeita, että jää käyttämättä. Pahus.)

2 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloinen resepti :) Missä muodossa soija on?

    VastaaPoista
  2. Hei Raisa :) Soija on siis soijakastiketta (olinpas huolimaton!). Meillä oli kai Pirkan luomusoijaa.

    VastaaPoista