perjantai 12. marraskuuta 2010

Synttärit

Tein viime viikolla vietettyihin tytön 2-vuotisbileisiin synttäritarjoilut, joihin olin oikein tyytyväinen ja niin tuntuivat olevan vieraatkin.



Kaikki saivat koota oman salaattinsa omien mieltymystensä ja ruokarajoitteidensa mukaan. Itselleni uutta oli idätetty tattari. En tykkää tattarista kypsennettynä, mutta kokeilin huvikseni idättämistä ja sain uuden suosikin. Se itää niin nopeasti, että lyhytjänteisempikin saa valmista ruokaa eivätkä idut homehdu astiaan (krrrrhhmm).



Väkeä oli noin kolmekymmentä, enkä edes yrittänyt tehdä tarjoilua sellaiseksi, että jokaiselle olisi paljon kaikkea. Vihreää salaattia (lehtisalaattia, tammenlehvää ja romainea sekaisin) oli paljon ja kaikkea muuta jonkin verran. Kaikki söivät aika erilaista ruokaa, mikä on hauskaa. Jokainen luo oman todellisuutensa (yäääääk ;))

Mitään perinteistä naposteltavaa en tarjonnut. Pöydillä oli isot hedelmäkulhot, josta sai napsia illan mittaan, mitä mieli teki.

Jälkkäriksi tein perinteisen sokeritäytekakun ja jätskikakun. Kukaan ei ollut ottanut jälkkäreistä kuvaa, mikä harmittaa. Buu. Mutta onneksi voin kuvailla täydellisesti, mitä tein!

Täytekakkutaikina oli perinteinen: 6 munaa, saman verran sokeria ja vehnäjauhoja, riittävästi leivinjauhetta JA omana lisäyksenä täytteen makuja täydentämään pari teelusikallista kanelia. Täytin sokeripommin survotuilla karpaloilla ja sellaisella mönjällä, jossa oli kermavaahtoa, turkkilaista jogurttia ja kinuskia. Pinnalle kaulitsin marsipaania ja pursottelin kermavaahtoa. Koristelin komeuden kimaltavilla lisäainesokerikoristeilla, sluuuurps!

Oikeana jälkkärinä oli

Raakajätskikakkua raakasuklaakastikkeella


Ohjeella tulee kaksi kakkuvuoallista valmista kamaa

Mansikkamassa:
6 dl kookoskermaa
5 dl pakastemansikoita
4 banaania (tai ehkä 5)
1 dl liotettuja luomurusinoita
3 rkl hunajaa

Srrrrrrrhrrrrrr blenderissä. Tarkista maku. Jaa mansikkajätskimassa tasaisesti kakkuvuokiin.

Sitruunamassa:
2 dl kookoskermaa
1-2 banaania
2 rkl raastettua sitruunankuorta

Hrrrrsrrrr ja kaada mansikkamassan päälle.

Pakastimeen pariksi tunniksi. Koristele valmis kakku sitruunankuorella.

Suklaakastikeen reseptiä on vähän hankala laittaa tähän, koska en muista suhteita kunnolla, mutta eipä niillä ole mitään väliä. Laita fiiliksellä, maistellen vesihauteessa sekaisin:

kookosöljyä
raakakaakaojauhetta
hunajaa
sitruunamehua

Parasta tässä jälkkärisä on se, kun juoksevaa suklaakastiketta laittaa jätskin päälle, se jähmettyy siinä karkiksi. Namnamnammmmm <3 Tämä on taas varma herkku skeptikoillekin!



Sokerittomuus piti kohdallani läpi juhlien. Eikä edes tehnyt mieli!

2 kommenttia:

  1. Oon niin ylpeä susta ku pidät sokeritonta lippua korkealla! :D Jätskikakkusi on myös oiva idea omille synttäreilleni, jotka pidän 18.12. ja sinut on kutsuttu, laita ylös.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kurreliininen kehuista ja kutsusta! Ei voi missata bileitä, jossa on noin hyvää jälkkäriä ;)

    VastaaPoista