sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Sushi ja konvehditKävin pitkästä aikaa Ruohonjuuressa eilen ja ostin sushiaineksia. Eilinen päivä tiivistyi tähän hurmaavaan raakasushireseptiin, joka ei hävinnyt maussa lainkaan riisitäytteisille. Tämä resepti on nopea ja helppo - aivan täydellinen siis!

Sushirullia

Raakoja (Kai? Jos paketissa lukee paahtamaton, kuvittelen sen olevan raaka...) luomunoriarkkeja, joiden päälle:

avokadoa mössättynä koko arkin verran (pieniä avokadoja meni noin puolikas per arkki)
luomu-inkivääripikkelssin palasia n. 6 slaissia per arkki
"riisiä" reilu 2 rkl per arkki
Osaan laitoimme myös babypinaatinlehtiä

Arkki vaan rullalle ja palasiksi. Veitsi piti teroittaa, että rullat eivät menneet mössöksi, mutta terävänä ei ollut mitään ongelmaa.

Osaan laitoimme päälle vielä kirjolohenmätiä, joka sopi hyvin, mutta ei ollut ollenkaan välttämätön, jos tahtoo pysyä vegaanilinjalla.

Lisäksi wasabia (Ruohonjuuresta löytyi luomuwasabijauhetta, josta riittää pitkään) ja luomusoijaa ja dipdip rullat niiden sekoitukseen juuri ennen suuhun laittamista.

"Riisin" tein blenderissä puolikkaasta kukkakaalista ja kourallisesta hasselpähkinöitä (en liottanut mitään, resepti syntyi niin vauhdilla ja nälässä), lorauksesta soijaa, reilusta lorauksesta oliiviöljyä ja ehkä noin desistä vettä.

Oli hirmuisen hyvää

ja hirmuisen kivaa :)

Ostimme myös mansikanmakuisen ombarin ja se oli taivaallista. Ei kuitenkaan yhtä hyvää kuin namit, jotka valmistin tänään.

Hasselpähkinäkonvehdit

köntsä kaakaomassaa (ehkä reilu 2-3 rkl?)
3 kourallista hasselpähkinöitä
2 rkl lucumaa
1 rkl macaa
1 kukkurallinen rkl karpalojauhetta
1 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljyä

Surraa blenderissä pieneksi kaikki paitsi hunaja ja kookosöljy. Sekoita blenderin tuottama jauhe vesihauteessa hunajan ja kookosöljyn kanssa. Muotoile käsin massasta suupalan kokoisia konvehteja ja laita jääkaappiin jähmettymään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti