sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kohti nestepaastoa

Tiukkaa on tehnyt loukkaantumispaastolla, mutta onpahan tullut opittua itsestä!

Helpompi osio, eli nestepaasto kolkuttelee nyt viimein ovella.

Aloitan täysin nesteillä ensi lauantaina. Aloitin laskeutumisen pehmoisesti jättämällä pois kofeiinin. Syön vielä ihan normaalisti tässä muutaman päivän, mutta otan huomattavasti vähemmän kaikkea kypsennettyä ja raskaampaa. Vähennän rasvoja, joita tavallisesti käytän reilusti ja panostan ruokailuissa lähinnä hedelmiin ja vihanneksiin. Sokeri on jätetty kokonaan pois. Siis valkaistu pahissokeri. Makeuttajia, kuten rusinoita ja hunajaa käytän joknkin verran laskeutumisviikollakin.

Jätän kaikki viljatuotteet (eli kohdallani lähinnä aamiais/iltapalaleivän ja satunnaiset pastat ja riisit) ja kypsennetyt jutut pois keskiviikkoon mennessä. Keho pääsee rauhassa hidastumaan ja laskeutumaan kohti nesteitä.

Perjantai-iltana nieleskelen aina yhtä houkuttelevat glauber-suolat ja kärvistelen hetken :P

Ja lauantaista eteenpäin en nauti mitään kiinteää. Aiemmin olen kärsinyt eniten pureskelun himosta. Kaikki ruoka on myös alkanut tuoksua huomattavan ihmeellisen herkulliselle! Toisaalta rakastan mehuja, joten kärsimys ei ole ylitsepääsemätön (en kai TAAS ryhtyisi tähän muuten!).

En ole vielä päättänyt paaston lopetuspäivää. Viisi päivää on varmaankin aika mukava pituus. Katsellaan olon ja motivaation mukaan.

Mehujen kanssa olen kallistumassa sellaiselle sopivan sallivalle jaolle, että noin puolet juomista saa tulla kaupasta ja toisesta puolesta huolehtii monitoimikoneen linko.

Suunnittelen nautiskelevani 1-2 litraa mehuja päivässä sekä päälle vettä ja yrttiteetä. Suositelkaahan hyviä kofeiinittomia teelaatuja!
Juon sekä hedelmä- että vihannesmehuja. Jos teen mehuni itse, tykkään yhdistellä molempia samaan mehuun, kun taas kaupasta ostan mielummin yhden asian mehuja.

Mehureseptiryntäys tuloillaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti