maanantai 11. huhtikuuta 2011

Paastoillen

Paasto on sujunut oikein hyvin. Tekee mieli syödä rakenteellisista syistä, mutta nälkä ei ole päässyt missään vaiheessa yllättämään. Aloitin paaston perjantaina niin, että aamulla söin omenaa ja päivällä lounaaksi pienen salaatin. Illalla kotona join glaubersuolavettä. Se on jännittävää, miten autuaasti sitä ihminen unohtaakaan elämänsä hirveimmät kokemukset. Aivan kaameaa lillua! Minulle riittää mainiosti koko systeemin tyhjentämiseen 10g annos. Joissain paasto-ohjeissa kehotetaan juomaan 30g veteen sekoitettuna, mutten uskaltaisi edes ajatella, mitä sellainen määrä tekisi systeemilleni.

Teen aamuin illoin suolihuuhtelun ja olen säästynyt kurjilta paasto-oireilta. Vähän enemmän saa olla päällä, kun painon tippuessa paleltaa. Paino on tipahtanut pari kiloa. Se näkyy naamassa, muttei juuri muualla. Ensi viikolla kaikki tuleekin sitten takaisin. Painotetaan vielä tässä kohtaa, ettei paasto ole sopiva keino painonpudotukseen. Lähes kaikki lähtevä paino on nestettä ja pitkään paastotessa alkaa lähteä lihasta.

Oman paastoni syyt liittyvät puhdistumiseen fyysisesti ja hengellisesti. Elämä on myllerrellyt tänä viikonloppuna muutenkin. Sopivaan ajankohtaan siis osui. On tullut todistettua, että liian lyhyillä unillakin paasto onnistuu.

Tänään olin ala-asteella toteamassa, kuinka upeita lapset ovat ja kuinka innoissaan draamaleikeistä. On se työnteko ilmaiseksi kivaa! Oli ravitseva päivä. En muista milloin viimeksi olisin saanut näin paljon hymyjä ja halauksia.

Eväistä sitten. Kodin ulkopuolella juon kaupan luomuhedelmämehuja ja lähinnä Biotan vihannesmehuja. Rakastan erityisen paljon tomaattimehua.

Kotona menen enimmäkseen omilla linkoiluilla. Välillä pakkaan lingottua mukaan, jos aikataulu sallii. Ehdoton suosikki on porkkanaomenamehu, johon tulee paljon porkkanoita ja vähän omenaa. Yleensä myös yksi tai kaksi vartta selleriä.

Toinen aivan ihana mehuvaihtoehto on *rummunpärinää*

Vihreä tuulahdus

1 luomukurkku
3 parsakaalin kukintoa
1 varsisellerin varsi
1 päärynä

Nyt taas lingon ääreen päivällistä huristelemaan :)

Paljon hymyjä ja halauksia kaikille. Ne pitävät ihmisen hengissä, vaikka lautasella tai mehulasissa olisi mitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti