lauantai 4. joulukuuta 2010

Reboot elämälle ja superaamiainen sen juhlistamiseksi

Olen ollut kipeänä ja muutenkin veto pois viime aikoina. Paitsi talvi ja kiireet, vaikuttaa siihen varmasti se, etten ole juurikaan liikkunut, olen syönyt vähän huonommin ja nukkunut liian vähän. En ole kuunnellut itseäni vaan paahtanut. Se on hassu juttu, koska saan ihan yhtä paljon aikaiseksi tekemällä omaan tahtiin. Paahtaminen vaan on syksy-talvi-suomalainen tapa, joka on juurtunut syvälle systeemiini. Stressaaminen ei auta mitään. Itse asiassa huomaan olevani tehokkaimmillani kun voi hyvin ja kuuntelen itseäni. Tämä on ihan itsestäänselvyys (Kaksikossa niistä lisää), mutta silti me paahdetaan.

Tänään teen voimakkaan hemmotteluliikkeen ja täytän itseni ravinteilla ja herkuilla. Samalla teen kodista energisyyteen kannustavamman tuulettamalla, siivoamalla, lahjoittamalla pois ylimääräistä tavaraa, sammuttamalla valot ja sytyttämällä kynttilöitä. Lisäksi aion vähintään käydä ulkona, leikkiä tytön kanssa, kuunnella joululauluja ja hengailla kivojen kanssa, jotka saavat raa'an osansa päivällisestä ja tunnelmoinnista, kunhan pääsevät töistä ja muista riennoista. Tämän kaiken teen ihan rauhassa, nautiskellen mauista ja kodin muuttuvasta tunnelmasta.

Aamiaiseksi nautiskelin smoothien ja muistin ottaa d-vitamiinini!

Samettismoothie

1 avokado
vajaa ruukullinen tammenlehväsalaattia
1/2 dl mansikoita
1/2 dl mustikoita
1x2 cm palanen inkivääriä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl luomu pellavaöljyä (kiitos ihana H parhaasta tuliaisesta)
2 rkl hunajaa
2 tl luomu chlorella-jauhetta
2 tl macaa
2 tl lucumaa
vettä

Blendasin tätä piiiitkäään. Lopputulos on aivan loistava. Se on niin pehmoinen, että vain tapahtuu suussa.

Näillä aineksilla ja minun ei-mikään-vanukas-vaan-juotava -koostumusmieltymykselläni (lisään siis melko paljon vettä) tätä tuli lähes litra. Vähän liikaa, kun jakamassa olen minä ja 2-vuotias (joka veti smoothiensa muuten ennätysajassa). Loput otetaan välipalana sitten.

Superhyvää ja paahtamatonta lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti