tiistai 24. tammikuuta 2012

Pikaruokaa

Tänään oli tavallista vähemmän aikaa tehdä päivällistä. Mitä enemmän lunta, sitä hitaampaa matkanteko on. Tällaisina päivinä meillä on tapana päivällisajan lähestyessä heittää niitä ainoita hyvänmakuisia soijanakkeja uuniin, keittää vähän pastaa ja pilkkoa joku nopea salaatti.

Tehtiin parempi ja nopeampi päivällinen. Aikaa meni alle viisi minuuttia siitä huolimatta, että tyttö auttoi kokkaamisessa. Tämä ei nyt oikeastaan ole mikään resepti vaan ennemminkin muistutus itselle ja lukijoille, että tasapainoinen, terveellinen, hyviksiä täynnä oleva päivällinen ei vaadi MINKÄÄNLAISTA eforttia, jos ei jaksa tai ehdi panostaa.

Pikapäivällinen

Lado vapaassa järkässä fiiliksen mukaan lautaselle:

Salaatinlehtiä
Rucolaa
Omenaa
Tomaattia
Keltaista paprikaa
Avokadoa
Cashew-pähkinöitä

Pidä huolta, että avokadoa ja pähkinöitä on riittävästi, että maha tulee varmasti täyteen.

Kaiken päälle antelias loraus oliiviöljyä.

Koska joka päivässä ja ruoassa saa olla vähän luksusta, saimme valita omaa herkkua päällimmäiseksi. Lapsi valitsi keitettyä makaronia. Äiti valitsi Castello Organic Blue -juustoa ja mustapippuria.


Cashew-varas oli vetänyt oman annoksensa pähkinät lähes kokonaan etukäteen :)


Parempaa kuin soijanakit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti