sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Supernamit

Kaksi postausta päivässä! Olen alkuhuumassa :)

Syön välillä jotain supereita. Kokeilin vuoden alussa huvikseni, kun kaikkialla niistä puhuttiin ja innostuin lähinnä siitä, että suklaasta tuli hyvä olo, eikä tukkoinen, kuten olin tottunut. En valaistunut, syntynyt uudelleen, kokenut puhdistuvani tai muutakaan, mutta sopivathan ne mukavasti monipuolistamaan ruokavaliota aina silloin tällöin.

Sitten törmäsin macaan. Tutum! Heittelin sitä vihersmoothien sekaan silloin kun muistin ja aloin pitää sen paahtuneen tuntuisesta mausta. Tapahtui jotakin IHMEELLISTÄ, mitä en aluksi edes tajunnut: kuukautiskivut loppuivat kokonaan. Tämä on kohdallani ihan mieletön juttu. En tarvinnut enää buranaa päivistä selviämiseen. Mitään muuta erityistä ruokavaliossani ei tapahtunut, joten vieritän "syyn" macan niskoille.

Laitan macaa 2-5 aamuna viikossa 1-2tl smoothien sekaan ja voin käyttää buranarahani johonkin hauskaan. Maca tulee halvemmaksi kuin kipulääkkeet ja se maistuu hyvälle (anna itsellesi aikaa totutella makuun!). Nyt smoothien sijaan kuitenkin karkkiresepti, sillä kokeilin tänään ensimmäistä kertaa lisätä nameihin macaa.Tyttöjen supernamit

Määrät hyvin viiteellisiä :)
2 rkl kookosöljyä
2 rkl goji-marjoja
1 tl macaa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl hunajaa
loraus agavesiirappia

Kaikki sekaisin vesihauteessa. Raivokasta sekoitusta, jotta sulautuvat hyvin yhteen - sitten vaan muotteihin tai lautaselle hetkeksi ja pakkaseen. Maistuu hyvältä ja kadottaa kivut ja säryt!
Tällä ohjeella tulee pieni määrä. Kahdelle riittänee herkkuhetkeen hyvin.

Pidin tätä pakastimessa vain noin 15 minuuttia, jolloin namin rakenne jää konvehtimaiseksi (ei siis suinkaan johtunut siitä, ettenkö olisi jaksanut odottaa jäätymistä!) Ripottelin tarjoiluvaiheessa päälle hyppysellisen kaakaonibsejä. Kuvassa vähän alle puolet annoksesta ja on kyllä niin ihanan täyteläistä, että jää loppujen syöminen myöhemmäksi. Huom. siis kaikki tutut tyttöset, tätä on meillä huomenna tarjolla lounaan jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti