tiistai 1. kesäkuuta 2010

Puoliraaka iltahetki

Olen koko kevään katsellut parsoja sillä silmällä, mutta vasta tänään valmistin ensimmäisen nipullisen. Kuorin tangot ja ketin niitä 5 minuuttia. Oheen silppusin huoneenlämmössä pehmenneen voin sekaan läjän ruohosipulia ja parsaosuus (sekä ei-raaka -osuus) iltapalasta oli siinä.

Parsan kaveriksi tein aivan mielettömän herkullisia täytettyjä salaattinyyttejä ja sellerikanootteja, jotka toimisivat hyvin vaikka juhlien noutopöydässä.

Eipä näistä aineksista varmaan mitään pahaa saisi aikaiseksi, vaikka yrittäisi!


Salaattinyytit ja sellerikanootit

Salaattia niin monta lehteä, kuin haluaa nyyttejä (itselläni tammenlehvää, 8 lehteä).
Varsiselleriä pilkottuna n. 5cm pätkiksi, niin monta pätkää kuin on nälkä :)
Puolikas avokado riitti hyvin kahdeksaan nyyttiin sekä seitsemään selleripalaseen ja osa vielä upposi kokin suuhun vahingossa ;)

Mönjä:
n. 1 dl liotettuja auringonkukansiemeniä ja luomupähkinäsekoitusta
muutama runsaslehtinen oksa tuoretta basilikaa
parin sentin pätkä tuoretta chilipaprikaa ilman siemeniä
5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
pari rkl sitruunan mehua
reilu loraus oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
1 tl kurkumaa

Surrurrur sauvasekoittimella niin sileäksi, kun haluaa. Itse jätin rouheaksi. Sattumat narskuvat kivasti!

Sitten alkaa askartelu! Vajaa teelusikallinen monjää salaatinlehden keskelle, päälle ohut siivu avokadoa, paketointi ja koktailtikulla kiinni. (Suosittelen hieman eleettömämpiä tikkuja tyylikkäämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Meillä on noita lipputikkuja miljoona eräiden viehkeiden teemabileiden jäljiltä :D) Se, miten lehden paketoi, on riippuvainen salaattilaadusta. Kannattaa ajatella tekevänsä pieniä lahjapaketteja :)
Sellerin kouruun asetetaan tikuksi leikattu palanen avkadoa ja sen päälle ihan vähän täytettä.

Mönjä on vahvan makuista ja sitä ei tarvita paljonkaan. Itselläni jäi yli puolet jäljelle. Tein tarkoituksella liikaa, sillä käytin loput huomiseen ruokaan. Lisäsin oliiviöljyä ja sitruunan mehua niin, että mönjästä tuli kastiketta ja marinoin munakoisoviipaleet jääkaappiin odottamaan. Siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti