Ah, perjantai! Vietän teatterivapaata iltaa ja sukelsin rauhassa keittiöön.
Illalliseksi kiepautin helpon, mausteisen ja mangoisen tofu-quinoa -salaatin. Luulin olevani laiskalla tuulella ja valitsin siksi nopeasti valmistuvan ruoan. Mutta kuten minulle usein käy, olin "laiska" vain sillä osastolla, jota olen vääntänyt koko viikon käytännössä ilman taukoja. Reseptien kehittely vie mukanaan ja saa mielen irti lukuisista teatterihommista.
Kohdistin puhtini jälkkäriin. Resepti syntyi hetkessä yllättäen kehittäjänsäkin ja maku ja rakenne ylittivät odotukset.
Aikuisten mokkapalat
Pohja
1 dl manteleita
1 dl pähkinöitä
2 rkl lucumaa
1 rkl soijalesitiinijauhetta
4 cl madeiraa
Täyte
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl luomuespressoa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 tl soijalesitiinijauhetta
1 rkl hunajaa
Tee ensin pohja. Hurisuta kaikki kuivat aineet hienoksi monitoimikoneen s-terällä ja lisää sitten madeira. Syntyy tiukka taikina, jota on helppo käsitellä. Taikinasta voisi muotoilla vaikka pikkuleipiä ja syödä sellaisenaan, mutta jatketaan me kuitenkin vielä. Taputtele taikina lautasen tai muun astian pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään vesihauteessa ja kaada täytteen päälle. Laita koko homma jääkaappiin jähmettymään päivällisen ajaksi.
Koristele manteleilla.
Tämä herkku maistui raakaskeptikollekin. Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti