tiistai 24. elokuuta 2010

Tuhti ja helppo

That's me ;) Eikun tein ihanaa ja maailman helpointa jälkkäriä eilen. Kameraa ei nyt oikein ole (tai on, mutta sijainnista en osaa sanoa).

Ajattelin ensin, että tämä herkku on niin helppo tehdä, etten viitsi tai edes kehtaa laittaa sitä tänne, vaikka juuri tällaisiahan ihmisten oikeasti tulee kokeiltua, kun valmistamiseen menee minuutti ja raaka-aineita on vähän. Selittely sikseen ja reseptiä pöytään!

Mansikat ja suklaavaahto

2 dl pakastemansikoita
vajaa rkl hunajaa

Sulata mansikat ja laita ne söpöön astiaan. Saavat olla vähän kohmeessa, jos on kiire. Valuta päälle sen verran hunajaa, että se vaikuttaa jo melkein liialliselta.

1 prk eli 2 dl Kara-kookoskermaa JÄÄKAAPISTA (toimii huoneenlämpöisenäkin, jos pakko, mutta kylmänä parempi koostumus)
sopivasti raakakaakaojauhetta (itse laitoin mahdollisesti noin 4 rkl, tai vähemmän tai enemmän... sori :))

Vatkaa kermaa ja lisää kaakao sekaan. Laita vaahto söpöön astiaan.

Ota pieni haarukka. Nouki hunajainen mansikka sen piikkeihin. Pyöräytä mansikka vaahdossa ja nautiskele hitaasti. TAI-VAAL-LIS-TA! Eilen söimme tätä ystävän kanssa kahdestaan. Kaikki mansikat katosivat, mutta vaahtoa jäi jäljelle ehkä noin 1/3. Ruokalajin kanssa suosittelen(mme) Cherbourgin sateenvarjoja dvd:ltä. Nyyh-nyyh!

Tänään vietän iltaa tytön nukuttamisen jälkeen poikkeuksellisesti aivan yksin. Valitsin pysähtyä hektisen syksyn kynnyksellä ja nautiskella hiljaisuudesta - sekä herkuista. Teki mieli makeaa ja tämä yhdistelmä toimii suklaahimoon yhtä hyvin kuin levy maitosuklaata, mutta ilman ällöä oloa. Tämä on nyt sitten lapset karkkipäiväosaston herkku, eikä mitään jokailtaista pupeltamista!

Minäillan hemmotteluherkku

Ota eilen illalla jääkaappiin laittamasi suklaavaahdon jämät ulos kaapista. Vaahto on jämähtänyt uuteen olomuotoon, joka on lusikoitava, paksu ja ihana. Pilko joukkoon 3 aurinkokuivattua luomuaprikoosia. Valmis! Syö yksin ja ole tyytyväinen itseesi ja suvereeniin kokkaustaitoosi.

Sellainen erityismaininta vielä, että makeuta ennemmin se, minkä kanssa syöt tätä ihanaa vaahtoa (tai syö kuivattujen, itsessään tosi makeiden hedelmien kanssa). Älä makeuta itse mönjää! Väristykset syntyvät siitä, että nyt ei syödä makeaa makean päällä, vaan yhdistetään makea aavistuksen kitkerään täyteläisyyteen. Jos olet valtavan rohkea, tee, kuten itse aion tehdä seuraavan kerran ja lisää kermaan kaakaon lisäksi ihan aavistus chiliä tai cayennea.

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta ;).

    Ps. hm, yritin jo viimeksi käydessäni liittyä lukijaksi, mutta ei onnistunut vieläkään?!

    VastaaPoista
  2. No o-ou! Mikähän siinä on. Ei mulla ainakaan mitään estoja ole päällä. Ole Mia Lucia sitkeä ;D
    Ja tää oli aivan käsittämättömän hyvää - molemmat versiot <3

    VastaaPoista