keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tuunattua vettä ja raakaa aurinkolounasta

Tänään alkaa luterilaisen kirkon virallinen paastonaika. Tuhkakeskiviikon kunniaksi tyhjensin yläkaapista kaikki suklaat yhteen pussiin, jonka vien huomenna treeneihin muiden syötäväksi.

Ajattelin puhua vähän juomisesta. Kaikki tietävät, että vettä kannattaa juoda paljon. En siksi keskity kaikkiin niihin positiivisiin vaikutuksiin, mitä riittävällä juomisella on ihmiselle. Sen sijaan helpotan sitä.

Minä en ole luonnostani kova juomaan. Vesi maistuu lähinnä silloin kun on oikeasti jo kova jano. Ja silloinhan ihminen on jo nestehukan partaalla. Tiedän hyvin, että kannattaisi juoda, mutta se ei ole ihan riittävä kannustin. Tai välillä on, mutta sitten taas unohdan. Olen ottanut strategiakseni tuunata veteni houkuttelevaksi. Sillä tavalla sitä ei malta olla juomatta!Tänään on se päivä, joka oli suunniteltu maanantaiksi. Siis työhuoneessa tehtävää toimistotyötä. En ole mitenkään järin innoissani aiheesta. Jos työni ei vaatisi näitä päiviä, jättäisin ne mieluusti väliin. Varmaan muutkin osaavat samaistua näiden sähköposti-laskujen maksu-puhelut-paperinpyörittely -päivien luotaantyöntävyyteen. ...tosin tunnen myös ihmisiä, jotka nauttivat paperihommista. Pyrin samaan.

Näin ollen muustakin kuin vedestä on tehty tänään miellyttävää. Siivosin eilen työpöydän ja tilasin tälle päivälle aurinkoa. Valitsin kauniin viinilasin vedelle ja ryhdyin hommiin. Käytän näinä päivinä tomaatteja keskittymisen apuna.

Enemmän kuin vettä

1/2 dl jasmiiniteetä
2 lohkoa limeä
1/2 tl ruususuolaa
1 l vettäLaitoin muut kuin veden jo edellisenä iltana kannun pohjalle sekoittumaan keskenään. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Tämä juoma on niin houkuttelevaa, että sen juo huomaamatta työnteon lomassa.

Viime viikolla leikin lähikaupassa luomuetsivää. Se tarkoittaa, että ostan jotain luomutuotteita, joita en ole vielä käyttänyt. Mukaan tarttui fenkoli ja pussillinen kaskinauriita. Molemmat ovat osoittautuneet erittäin käyttökelpoisiksi.

Tämän päivän lounas sisälsi molempia ja antoi iltapäivälle tarvittavaa toimistopuhtia.Aurinkopyörykät

1/2 luomufenkoli
1/2 kaskinauris
2 porkkanaa
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 dl pinjansiemeniä
1/2 dl hampunsiemeniä
15 rusinaa
loraus soijakastiketta
2 rkl kookosöljyä
vähän ruususuolaa
kukkurallinen tl korianteria

Kaikki tämä vaan tasaiseksi massaksi monitoimikoneen s-terällä. Pullat pyöritellään käsin. Ei tarvitse kuivattaa eikä mitään. Tarjosin itselleni tammenlehväsalaatin ja avokadomössön kera. Pullien päälle pirskotin vähän oliiviöljyä ja soijakastiketta. Lisäksi puristin limeä päälle.Ohjeesta riittää kahdelle, tai kuten tänään, kaksi ateriaa yhdelle.

Huh. Kokonaan yliviivattu to do -lista on kauneinta, mitä tiedän.

Päivä pulkassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti