perjantai 25. helmikuuta 2011

India gone raw!


En osannut päättää, teenko intialaista vai jotain raakameininkiä tänään. Meillä syödään eri variaatioin perusintialaista melkein joka viikko, koska rakastan sitä ja muutkin vaikutuspiirissäni yleensä :)

Nyt uskaltauduin ensimmäistä kertaa laittamaan intialaisella fiiliksellä raakaruokaa.

Juurespyörykät, avokadokastike ja kukkakaaliriisi intialaisittain

Pyörykät

300 g lanttua raastettuna
1 iso tomaatti
kourallinen manteleita
kourallinen pähkinasekoitusta
2 valkosipulin kynttä
pätkä inkivääriä
palanen tuoretta mangoa
1 tl kookosjauhetta (en ole ihan varma mitä tämä on, jostain ulkomailta joku tuonut)
0,5 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
muutama rouhaisu ruususuolaa
vettä niin, että blendautuu
2 raastettua porkkanaa

Laita kaikki ainekset blenderiin paitsi porkkanaraaste. Blendaa melko tasaiseksi, lisää massa porkkanaraasteen sekaan. Maista. Maista lisää.

Tee sitten uunivuokaan tai pellille mukavan kokoisia köntsiä ja pistä uuniin luukku raolleen tai kuivuriin pariksi tunniksi tekeytymään.


Kastike


1 avokado
2 tl currya
rouskaisu ruususuolaa
1 tl dijon-sinappia

Surrrrurururru sauvasekoittimella.


Riisi


Mokailin ekan kokeilun, joten tämän päivän riisi on pelkkää kukkista.

Puolikas kukkakaali (meidän lähikaupasta löytyi herkullinen, kaunis muotovalio luomuversio <3 ) veitsellä rouheaksi. Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti