perjantai 26. lokakuuta 2012

Kaalikääryleitä

Pikku Tomaatti ja minä tilasimme luomulaatikot Labbyn kartanolta. Mitä Hanna edellä, sitä Annamarika perässä. Jännityksellä kokeilin tehdä raakoja kaalikääryleitä.

Yksi vatsa täyttyy kahdella kääryleellä. Minulle jäi siis jääkaappiin täytettä vielä kahteen. Mitähän siitä keksisi!

Kaalikääryleet raakana

4 isoa kaalinlehteä
suolaa
4 tl hunajaa

1 porkkana
5 cm pätkä palsternakkaa
1 tomaatti
puolikas avokado
1 rkl hampunsiemeniä
mustapippuria
suolaa

pari rkl survottua puolukkaa
hyppysellinen ruokosokeria

Irrota kaalinlehdet kerästä varoen. Rouhi päälle hyvää suolaa ja kaulitse pehmoisiksi.

Raasta porkkana ja palsternakka. Paloittele tomaatti ja avokado. Sekoita raasteet, palaset ja hampunsiemenet keskenään. Mausta mustapippurilla ja suolalla.



Voitele kaalinlehdet sisäpuolelta hunajalla (1tl hunajaa/lehti). Nostele täyte lehtien sisään ja kääri rullalle.

Tarjoa makeutetun puolukkasurvoksen kanssa. Syö sormin, dippaa puolukkaan!


Parasta lumista viikonloppua teille kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Kauniit kääryleet ja rapsakka täyte. Pitäisikin taas tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Näistä tuli tosi herkullisia ja ihanan pureskeltavia :)

    VastaaPoista