lauantai 20. lokakuuta 2012

Puolukka-aika

Lauantai-ilta. Keittiö täynnä puolukoita. Lapsi on kuumeessa ja säpsähtelee keittiökoneiden surinaan, blenderin käyttö siis kielletyllä listalla. Itsellä pieni sinnikäs migreeni hakkaa silmien takana. Googlailen päämäärättömästi puolukkareseptejä ja haen inspiraatiota. Mietin jotain, mihin en tarvitse monitoimikoneen mitään osaa. Lopulta alan vain tehdä, maistella ja lisätä. Aivan! Näinhän mulla on tapana kokata. Kaapit auki ja kokeilemaan.

Tätä tuli kaksi tuhtia annosta. Toinen saa jäädä odottamaan aamiaista :)

Puolukkapommi


MURUTAIKINA
1 dl macadamiapähkinöitä
20 g kaakaovoita
teelusikan kärjellinen steviaa
1 tl kanelia
vähän raastettua sitruunankuorta, ehkä 1 tl
1 rlk hamppuproteiinijauhetta
muutama tippa vaniljauutetta

PUOLUKKAHILLO
1 dl survottua puolukkaa
pikkuriikkisen steviaa
1 rkl chia-siemeniä

Rouhi pähkinät hienoksi rouheeksi veitsellä. Raasta tai rouhi myös kaakaovoi. Sekoita vesihauteessa pähkinärouhe, kaakaovoi, stevia, kaneli, sitruunankuori (käytä aina vain luomuhedelmien kuoria), hamppujauhe ja vaniljauute.

Sekoita puolukat, stevia ja chiasiemenet keskenään. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia aina välillä sekoitellen.

Lusikoi laseihin vuorotellen murutaikinaa ja puolukkahilloa, pistä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.



Käytän steviaa sen määräävän maun vuoksi tosi harvoin. Puolukka kuitenkin kestää stevian ja on ehkä ainoa marja, jonka kanssa uskallan käyttää sitä.

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki tuo puolukan ja stevian yhdistäminen. Stevia kun on vähän vaikea. Ja ihanan herkun sait taas loihdittua! Toivottavasti pikkuinen on jo paranemaan päin.

    VastaaPoista
  2. Hei Outi! Oon huojentunut, kun keksin stevialle käyttöä. Se on syyllistävästi tuijotellut mua hyllyltä ja vaatinut päästä parempaan kotiin, jossa sitä käytetään :D Puolukka (jota on nyt yli 10 l pakkaessa) ei katoa stevian taakse kuten oikeastaan kaikki muut maut, mitä olen kokeillut. Eli suosittelen! Lapsi on terve taas. Onneksi ei kestä pitkään nuo pöpöt.

    VastaaPoista