tiistai 8. maaliskuuta 2011

Enpäs loukkaannu

Huomenna alkaa suuri paasto. Koska olen edelleen sairaana, pitää nestepaaston aloitus siirtää myöhemmäksi. Kävin tänään hakemassa antibiootit, sillä poskiontelontulehdus vain uusiutuu. Kurjan lääkekuurin jälkeen onkin sopivaa siirtyä mehuille.

Paastoamiseni ei rajoitu hetkelliseen kiinteän ruoan lopettamiseen vaan huomisesta alkaen pääsiäiseen saakka haluan henkisesti kääntyä itsestäni ulospäin keskittymällä yhteen ongelmakohtaani. Olen aika herkkä loukkaantumaan ihmisten tekemisistä ja sanomisista. Lähes koskaan en ilmaise loukkaantumistani vaan muhittelen pahaa mieltä itselläni ja mietin, mitä olen tehnyt väärin ansaitakseni sellaista.

Tietenkin loukkaantuminen on välillä ihan aiheellistakin. Ei kaikkea pidä ottaa vastaan. Paaston ajan pyrin kuitenkin pidättäyymään siitä samalla tavalla kuin toiset pidättäytyvät tietyistä ruoka-aineista tai itsekin myöhemmin kiinteästä ruoasta.

Loukkaantumispaasto toimii sillä tavalla, että aina, jos joku tekee tai sanoo jotain, mistä loukkaantusin, nappaan siitä ajatuksesta kiinni. Sitten analysoimaan!

a) En tosissani usko, että monikaan tahtoisi ehdoin tahdoin loukata minua. Yleensä kyseessä on väärinymmärrys minun kohdaltani ja ainoa, joka silloin loukkaantumisestani kärsii, olen minä itse. Eikö siis olisi kannattavampaa antaa olla ja katsoa asiaa toisen ihmisen kannalta?

b) Jos joku todella tahtoo tekemisillään pahoittaa mieleni, on se todella surullista ennemmin loukkaavan ihmisen kuin minun kannaltani. On varmasti rankkaa elää niin, että tahallaan tuottaa pahaa mieltä toiselle. Tällaisen ihmisen jutuista ei kannata loukkaantua vaan lähettää ennemmin hänen suuntaansa kaunis ajatus tai rukoilla rauhaa pahoinvoivalle mielelle.

Nyt, kun aikaani ei kulu loukkantumisten pohdiskeluun, voin suunnata energiani herkullisten paastomehujen kokeiluun. Testailen kaupan mehuja yksi kerrallaan ja ennen kaikkea etsin hyviä yhdistelmiä mehulinkoni iloksi.

Juuri nyt jääkaapissa on Eden-merkkinen luomuporkkanatäysmehu. Maku on tosi makea ja hedelmäinenkin. Tätä(kin) juon varmasti paastolla niinä hetkinä, kun en ehdi itse mehuja linkoamaan.

Hyvää naistenpäivää kaikille!

3 kommenttia:

 1. hei! valion gefilus-mehut on aika hyviä! luulen, että saattaisit tykätä. porkkana-ananas ainakin on tosi nam. :)
  tidii.

  VastaaPoista
 2. Saara <3 ! (olitte mahtavia tänään :))

  Rakastan porkkana-ananas yhdistelmää, mutta tsekkasin äsken valion sivuilta ton mehun ainesosaluettelon... Ihan peruskamaa tavismehun sisällöksi, mutta terveysvaikutteiseksi aika kiinnostava setti:

  Ainesosat
  ananastäysmehu (50%), vesi, porkkanamehu (10%), sokeri, rakenteensäätöaine (guarkumi), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), kalsiumlaktaatti ja -glukonaatti, C-vitamiini, aromi, Lactobacillus rhamnosus GG.

  VastaaPoista
 3. oho! kaikki tollaset -tti -päätteiset ja latinaa muistuttavat ainesosat ei kuulosta ihan kauheen hyvältä. nounou.
  hmmmn. no sit toinen porkkana-appelsiini juttu, jossa ei taatusti ollut mitään ylimääräistä, löytyi tallinnalaisesta ekokahvilasta. voi hankkia osoitteen, jos satut seilaamaan sinne suuntaan. :)

  VastaaPoista