maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vihreä wrappi ja tomaattipasta



Eilen olimme hieman väsähtäneitä, sillä kelloja siirrettiin. Jonkun teorian mukaan se saattaisi johtua myös siitä, että tulimme kotiin täältä siinä kuuden aikoihin.

Ikkunasta sisään puskeva kirkas kevätaurinko ja värikäs ruoka piristivät. Oli hauskaa päästä kokkailemaan vieraassa keittiössä ja ratsata vihdoin se luomulaatikko!

Jos sinulla(kin) on unisia ystäviä, suosittelen seuraavanlaista menyytä.

Vihreät wrapit (3 kpl) ja dijon-dippailut

3 kpl isoa sileää kiinankaalin lehteä wrapeiksi

10 vihreää oliivia
1,5 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl limen mehua
2 rkl oliiviöljyä
rouhaisu ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
iso kourallinen sinimailasen ituja

Blendaa kaikki paitsi idut tasaiseksi massaksi. Sekoita idut kastikkeeseen. Leikkaa kiinankaalin lehdet erikseen. Leikkaa varsiosat tikuiksi. Täytä lehdet mönjällä ja tarjoile tikut luomu-dijonin (aaaahhhhh, miten hyvää!) kanssa.





Tomaattipasta

3 porkkanaa
1/5 nauris

Suikaloi kuorimaveitsellä pastaksi ja lisää koukkoon 2 rkl oliiviöljyä sekä 0,5 tl jauhettua korianteria ja vähän ruususuolaa.

2 isoa tomaattia
reilusti tuoretta luomubasilikaa
7 cm pätkä purjoa
2 tl balsamicoa
hyvä loraus oliiviöljyä
2 tl limen mehua
vähän ruususuolaa
vähän enemmän mustapippuria
hyvin vähän chiliä

Blendaa varovasti niin, että rakenteessa on rouskuva fiilis.





Ripottele päälle pinjan siemeniä ja lisää tuoretta basilikaa.

Juomana nautiskeltiin kylmää kookosvettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti