maanantai 20. elokuuta 2012

Kaalimaan kakara! ...eli raaka perhepäivällinen

No melkein raaka, sillä kaipa muidenkin kuin minun on saatava vatsa täyteen.

Raakaihanuuksien lisäkkeeksi tein punaisista linsseistä ja riisistä sekasotkun jonka maustoin vain herbamaren ja kookosöljyn sekoituksella. Varma vatsantäyttäjä raakanirsoilijoille.


Varsinaiseksi ruoaksi kuitenkin lähikaupan kaalikaunottaren inspiroima intialaistyylinen herkku raw chutneyn ryydittämänä.

Kaali meets India

vajaa puolikas luomukaali
iso kourallinen auringonkukansiemeniä
iso kourallinen cashew pähkinöitä
kevätsipuli
puolikas tosi kypsä luomupäärynä kuorineen
1 valkosipulinkynsi
valkosipulinkynnen kokoinen pala inkivääriä
kunnolla hyvää suolaa
hyppysellinen kanelia
1 tl green masalaa (tai jotain masalaa, mitä sattuu olemaan)
2 tl paprikajauhetta
3 rkl kookosöljyä
2 rkl balsamicoa

Suikaloi kaali, silppua sipuli, pilko päärynä, purista valkosipuli ja inkivääri valkosipulinpuristimella (olen nero, kun tajusin käyttää sitä myös inkivääriin; ansaitsen mitalin), heitä kaikki sekaisin ja puristele käsin niin, että saat kaalit hieman notkeammiksi. Sitten vaan tarjolle! Tätä tulee tuollainen aaltomaljakollinen :)



Raw chutney

1/4 dl chia siemeniä
2 dl vettä
1 valkosipulinkynsi
saman verran inkivääriä
puolikas kypsä luomupäärynä kuorittuna
puolikas persikka kuorittuna
1 tl väkiviinaetikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl kurkumaa (mä laitoin
ajatuksellinen tandoorimasalaa (tai hei mitä vaan)

Liota välillä sekoitellen siemenet vedessä, n. 10 min. Murskaa valkosipuli ja inkivääri (taas), muussaa päärynä, pilko persikka. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä purkkiin.


Täydellisessä maailmassa chutney tekeytyisi jääkaapissa huomiseen. Pitkäjännitteisyyskuningatar asuu kuitenkin jossain muualla, joten purkki suhahti suoraan pöytään. Yli puoli purkillista jäi, joten huomenna lounasaikaan maailma saattaa hyvinkin olla täydellinen.


Annos on vähän tylsän näköinen. Jos olisi ollut tuoretta korianteria, olisin viimeistellyt ruoan sillä. Maku onneksi sai unohtamaan kaikki silmilläsyömiset.

Ja: ylläri! Koko perhe, myös Herra Annamarika Ilmanreseptiä, söi kaksi annosta! Ihmeiden aika ei ole ohi! Lapsi veteli annoksensa alkuvinkuilun jälkeen hyvällä halulla. Hurraa :)


Voittajan on helppo hymyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti