tiistai 14. elokuuta 2012

Lounaaksi raaka tattikeitto

Kokeilin tänään tehdä erillisen liemen keittoon ja voin sanoa, että vaikka mehulingosta tulee ärsyttävämpää tiskiä kuin muista vempeleistä, niin kannatti!

Te, jotka inhoatte varsiselleriä, älkää aloittako uuden maun harjoittelua tällä reseptillä. Te, jotka ymmärrätte hyvän päälle, nuolkaa kulhonne.

Tattikeitto


3 vartta varsiselleriä
yhden parsakaalin varsiosat

0,5 ruukkua persiljaa
5 minitomaattia (eli ne paketin nahistuneimmat)
2 aurinkokouivattua tomaattia

reipas hyppysellinen kuivattuja tattisuikaleita
1 rkl soijakastiketta

sopiva palanen paprikaa
1 kesäsipulin varret (eiku vähän vähemmän)
puolikas avokado
1 rkl hampunsiemeniä


Laita heti aamusta sienet ja aurinkokuivatut tomaatit likoamaan.
Linkoa sellerit ja parsakaalinvarret mehuksi.

*Kivan pikku paniikin saat lietsottua itsellesi, jos ensin laitat suitsukkeen palamaan monitoimikoneen taakse ja lingotessa savukiehkurat tayttää näkökentän. Tällä kertaa selvisin säikähdyksellä, vaikka muutaman sekunnin olin varma, että kone pamahti lopullisesti :D

Blendaa mehu sitten persiljan, aurinkokuivattujen tomaattien ja minitomaattien kanssa. Tätä ei kannata maustaa. Älä mausta. STOP. Liian hienovarainen maku mausteilla pilattavaksi!

Tatit saat tässä välissä maustaa lorauttamalla liotettujen sienten päälle soijakastiketta. Ei muuta.

Pilko muut ainekset vapaassa järjestyksessä lautaselle ja sekoita keskenään. Älä mausta. Kaada blenderistä liemi päälle, huomaa, että aurinkokuivatut tomskut eivät blendautuneet, älä välitä ja nosta ihan viimeisenä tatit koko homman päälle. Koristele persiljalla. Syö muumilusikalla.


Tällä lähtee nälkä vaikka ois (hups) unohtanut aamiaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti