Kun edellinen projekti on takana, alkaa uuden suunnittelu. Ystäväni tuli palaveeraamaan ja tietenkin lounasaikaan. Tein alkukeiton ja täytettyjä tomaatteja. Vieras kirjasi tehdessä syntyvät reseptit ylös ja nimesi tämänkertaiset tuotokset päivän sään mukaan.
Reseptit ovat kolmelle.
Mausteinen kevätsade
1/2 dl hampunsiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl luomumaapähkinävoita
palanen tuoretta inkivääriä
pieni valkosipulinkynsi
1 tl spirulinaa
hyppysellinen korianteria
loraus soijakastiketta
isompi loraus oliiviöljyä
4 rkl sitruunan mehua
3 dl vettä
Blendataan!
pieni porkkana
2cm palanen pientä kesäkurpitsaa
lusikankärjellinen wasabijauhetta
1 tl vettä
2 tl soijakastiketta
Suikaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi ja pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Sekoita wasabi, soija ja vesi ensin keskenään ja sen jälkeen pyörittele porkkanat ja kesäkurpitsa tässä kastikkeessa.
Kaada blendattu keitto lautaselle, nosta maustetut vihannekset päälle ja koristele vielä inkivääripikkelsillä.
Kevätaurinko
3 tomaattia
tomaattien sisukset
3 cm pätkä kesäkurpitsaa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
loraus soijakastiketta
loraus balsamicoa
loraus oliiviöljyä
hieman mustapippuria
2 tl soijalesitiinijauhtetta
Leikkaa tomaattien hatut pois. Koverra sisukset ja heitä blenderiin kaikki ylläolevat ainekset. Blendaa reippaasti. Täytä sitten tomaatit, laita hatut takaisin päälle ja asettele salattipedille, jossa romainesalaattia, lehtisalaattia ja willirucolaa. Salaattien päälle vähän hyvää suolaa ja oliiviöljyä. Rinnalle cashew-pähkinöitä.
Mönjä on niin löysää, että se valuu mukavasti salaattien päälle, kun tomaatteja leikkaa ja maustaa salaatinkin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti