torstai 13. syyskuuta 2012

Sipsejä!

Kuivurin kyläilyreissu alkoi eilen. Tein pienen koe-erän sipsejä kesäkurpitsasta, jota tuntuu tulevan meille ovista ja ikkunoista.

Tein tosi nopean ja helpon "reseptin".

Ihan aluksi siipaloin palasen kesäkurpitsaa juustohöylällä kulhoon. Kaikkiaan ehkä 100g. Sitten rouhin perään suolaa. Rouhin vähän liikaa, kannattaa maistella välillä. Heitin sekaan teelusikallisen jeeraa ja puristelin käsin kaiken sekaisin.

Sitten sipsit yöksi kuivuriin. Ei voi olla helpompaa!

Työskentelin yöllä täyttääkseni omat dead lineni ja kävin napsimassa päällimmäisiä sipsejä aika ajoin. Myös puolivalmiit toimivat, ainakin yliväsyneenä :)

Laitoin heti aamulla uuden ystäväni puhaltamaan moninkertaisen määrän samaa kamaa. Nyt kirjastoon ja sipsipurkki käsilaukkuun!


5 kommenttia:

 1. Meillä on myös käynnissä sipsitehdas. Niistä ei vain voi saada tarpeekseen!

  VastaaPoista
 2. No ei selvästi voi. Ainakaan näin vajaan vuorokauden kokemuksen jälkeen ;) Sun naattisipsit näytti jänniltä. Ehkä sitä itsekin päätyy tekemään vähän monimutkaisempia maustekokeiluja edes!

  VastaaPoista
 3. Minäkin kuivattelin kesäkurpitsasipsejä. Olivat hyviä, sen vähän mitä sain raavittua ritilöistä irti maistettavaksi. Olin nimittäin unohtanut laittaa leivinpaperin väliin ja sipsit lähtivät ritilöistä vain liottamalla :D

  VastaaPoista
 4. Oi miten huono tuuri Paula! Minäkin kuivatin suoraan ritilällä ja helposti irtosivat... Onkohan meillä erilaiset kuivurit? Tai sulla kosteammat kurpitsat :D

  VastaaPoista
 5. Kesäkurpitsani oli kyllä tosi mehevä, maustamisen jälkeen siivut suorastaan valuttivat nestettä. Kuivurini on vanha Orakas, jonka ritilät ovat metalliset.
  Uutta sipsiyritystä en ole vielä päässyt tekemäänkään kun kuivurini on lainassa.

  VastaaPoista