Meillä on parasta raakapastaa parhaista aineksista tänä iltana! Saatiin suoraan maalaismaisemista luomuvihannestoimitus ja helsinkiläispihasta toinen satsi. Vastapoimituista herkuista syntyi tämä illallinen. Tästä syystä rakastan syksyä :)
Pasta
1 keskikokoista vähän isompi kesäkurpitsa
anteliaasti hyvää suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Suikaloi kuorimaveitsellä kesäkurpitsa pastaksi. Jätä pehmoinen keskusta odottamaan kastiketta. Sekoita suikaleet suolan ja öljyn kanssa.
Kastike
1 dl auringonkukansiemeniä
noin litra tomaatteja
7 cm laihaa purjoa
iso määrä salviaa
reippaasti sitruunabasilikaa
kesäkurpitsan pehmeä keskusta
iso kourallinen paloiteltua pientä keltaista kurpitsaa (huomatkaa lajintuntemus!)
miniloraus balsamicoa
vielä vähemmän soijakastiketta
reilusti mustapippuria
Laita siemenet aamulla likoamaan.
Illalla kaikki sekaisin monitoimikoneessa. Maista ja mausta!
Laita nätisti esille ja tarjoa luomupunaviinin kanssa. Maistuu syksylle <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti