lauantai 29. syyskuuta 2012

Brunssi Brysselissä

Olen lomalla maailman onnellisuuspääkaupungissa Brysselissä. Paras lempisuosikkihellikki ystäväni asuu puolisoineen täällä ja matkaseurana on toinen ihana tyttö. On niin ihanaa ja aurinkoista ja rentoa, etten melkein muista kuinka valvoin gradun kanssa yötä päivää vielä alkuviikosta. Olen nukkunut täällä ehkä elämäni pisimmät yöunet ja päättänyt (taas kerran), että tuollaiset yötä-päivää-töitä-ilman-taukoja-puristukset eivät ole minua varten.



Päivät olemme lähinnä kävelleet pitkin kaupungin katuja ilman päämäärää ja aikatauluja. Sitä voisi muistaa harrastaa Helsingissäkin!





Illat on kikatettu ravintoloissa ja baareissa... ja sinetöity ranskalaisilla ja majoneesilla.

Kun majoittajamme nukkuvat, minä ja pikku apulainen väännämme raakaa brunssia.



Pinaattismuuti

4 valtavaa pinaatinlehteä
1 mango
1 banaani
vettä

Surinaa!



Mangoldikääröt

1 mangoldinlehti/syöjä tai puolikas, jos lehdet ihan hullun isoja

4 cm pätkä purjoa
5 cm pätkä laihaa kesäkurpitsaa
2 isoa kaunista luomuherkkusientä
4 kirsikkatomaattia
kourallinen sinimailasen ituja

anteliaasti oliiviöljyä
sopivasti hyvää suolaa
pieni loraus balsamicoa

Pilko kaikki ihan pieneksi, sekoita keskenään, täytä mangoldit ja yritä saada käärö pysymään kasassa koktailtikulla.






Marinoidut päärynät

2 luomupäärynää

0,5 dl luomuvalkoviiniä
1 rkl ruotsalaista luomuhunajaa :D
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl mantelijauhoa
pikkuinen ripaus cayennepippuria

Kuori ja suikaloi päärynät. Sekoita kastike, kaada päärynöiden päälle, jätä tekeytymään huoneen lämpöön, kannen alle noin puoleksi tunniksi. Jos teet tätä suomessa, niin älä hyvä ihminen käytä päärynöitä vaan ihania puutarhaomenoita, joista on ylitarjontaa.

Tarjoa kaljalaseista :D Nostele ensin päärynäsuikaleet lasiin, kaada päälle marinadin jämät ja koristele vadelmilla, boysenmarjoilla ja manteleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti