maanantai 6. elokuuta 2012

Hempeä illallismenu



Jos kaikista maailman ihmisistä mun raakakokeiluille hyvin useasti altistunut ystävä ilmoittaa syövänsä elämänsä parasta raakaruokaa, kannattaa reseptit laittaa jakoon. Ilokseni paikalla oli myös suloinen valokuvaaja, joten valmistautukaa elämänne parhaan makuiseen ja näköiseen postaukseen. (…tai tämän blogin parhaan näköiseen ja makuiseen, melkein meinasin liioitella.)
Reseptit ovat kolmelle. Valmista ensin kaikki ja jätä tekeytymään, jolloin pääruoka ehtii maustua ja jälkkäri ehtii jäähtyä.

Alkukeitto



1 avokado
loraus soijakastiketta
kourallinen hampunsiemeniä
1 tomaatti
loraus oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
hippunen mustapippuria
reilu 2 dl vettä

BLENDAA!!!!!

2 vartta kevätsipulia
1/4 pienestä paprikasta
3 cm pätkä keskikokoisesta kesäkurpitsasta
1 cm pätkä inkivääriä
1 rkl limemehua
1 tl hunajaa
1, 5 tl soijakastiketta

Silppua kevätsipulien varret, silppua minipieneksi inkivääri, suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Jaa blendausseos 3 kulhoon ja lusikoi sen jälkeen silppuseos kulhojen pinnalle.




Päämättö




1 pieni kukkakaali ➡ rouhi terävällä veitsellä niin pieneksi kuin jaksat
3 rkl limemehua
1x1 cm pätkä inkivääriä silpuksi
5 rkl soijakastiketta
10 cm pätkä keskikokoisest kesäkurpitsasta suikaleiksi
1 porkkana suikaleiksi
1 rkl hunajaa
2 vartta kevätsipulia silpuksi
Kourallinen cashew-pähkinöitä
Kourallinen hampunsiemeniä
1 dl kookosmaitoa

Kaikki tämä vaan luovasti sekaisin ja annetaan tekeytyä noin puoli tuntia.




Jälgäri




70 g kaakaomassaa
2 dl kookosmaitoa
1 avokado
1 banaani
3 rkl hunajaa
Kourallinen hampunsiemeniä
1 rkl limemehua

Aja ensin kaakaomassa monitoimikoneen s-terällä rouheeksi. Lisää sen jälkeen muut aineet ja huristele (surr ja purr ja hurr) tasaisen samettiseksi. Jaa annoskippoihin ja jäähdytä.



Tästä tulee oikeasti ennemminkin 4,5 kuin kolme annosta ja raati suositteleekin säästämään loput aamiaiseksi.



Koristele hampunsiemenillä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti