sunnuntai 19. elokuuta 2012

Raakalaismainen ravintolapäivä


Lapsi, ystävä ja sateenvarjot mukanani pyyhälsin tänä ravintolapäivänä lounaalle Raakaa Kurmettia -toriravintolaan.

Kurmeeravintoloitsijat Suvi Tikamo ja Mili Hiiri olivat mukavia ja avuliaita ja jaksoivat kojulla käyvästä kuhinasta huolimatta vastailla kaikenmailman bloggareiden kysymyksiin.

Meillä kävi siinä mielessä hyvä tuuri, että saimme viimeiset annokset Viileetä tomaatti-mäkimeiramisoppaa ja Villiksiä luukista. Näillä annoksilla täyttyi mukavasti kaksi aikuista vatsaa ja yksi lähes nelivuotias.


Lisäksi söimme neljää jälkiruokaa. Heha :D

Tomaattikeitto oli todella hyvää ja sisälsi omaan makuuni juuri sopivasti pureskeltavaa. Aikuiset kiittävät vuolaasti tästä. Lapsi irvisteli sille samalla tavalla kuin kotona vastaavantyyppisille keitoille, mutta söi ihan mielellään sitruuunavinegrette-villivihannes -lautaselta "salaatteja". Itse aloin kehrätä onnesta villivihanneslautasen äärellä, 10 pistettä - superhyvä kastike!


Jälkiruoat olivat kaikki ihania. Lapsi ilmoitti suosikikseen "sen myslin", joka oli omenacrumblea. Itsehän ehdin maistaa sitä puoli lusikallista, sen verran vikkelään herkku katosi pienempään suuhun.
Minä ja Pikku Square, eli aikuiset, rakastuimme tulisimmin kuningatarläjäytykseen, joka läjäytti meidät suoraan tuoremarjataivaaseen.


Ennipenninen ja suussasulavan suklaavanukkaan syvin olemus.


Kiitos oli hyvää! Saako pian lisää?

3 kommenttia:

 1. Ja naamakuvatkin hyviä! Kiitos! :D Olen shampanjat velkaa.

  Tämä uusi lempinimi tulee ehdottomasti käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Täydellinen lempinimi :) Hyvistä naamoista tulee hyviä kuvia. Olen valmis velkasaneeraukseen!

  Lisäks, mä unohdin sanoa, että mun hedelmä on yhtäkkiä selvinnyt! Mä oon nektariini. Sano mitä sanot, mut pysyn kannassani. Perustelen velanmaksun yhteydessä.

  VastaaPoista
 3. Nektariini kelvannee, ainakin perusteltuna. Mä oon täs vakavasti miettiny, et oonkohan ALUGUNTUGUI!!!

  (http://sesawosuban.onsugar.com/Aluguntugui-24405611)

  VastaaPoista