torstai 30. elokuuta 2012

Omenakakkua

Saimme innostavaa postia. Niin innostavaa, että tein sen kunniaksi elämäni ensimmäisen agar agar -kokeilun. Aika jännää! Syksyn teemaksi taitaa tulla omenaiset raakaleipomukset :)

Jälleenkerranomenakakku

TAIKINA
1 dl hampunsiemeniä
0,5 dl parapähkinöitä
0,5 dl cashew-pähkinöitä
1 dl kuivattuja aprikooseja
2 rkl kookosöljyä

TÄYTE
1 dl vettä
1 rkl agar agaria
1 appelsiinin mehu
1 rkl hunajaa
2 tl kanelia
4 pientä puutarhaomenaa


Aja pähkinät ja siemenet monitoimikoneella jauhoksi. Lisää sitten aprikoosit ja jatka suristelemista, kunnes massa on jokseenkin tasaista. Lisää vielä kookosöljy.

Kiehauta vesi, keitä reilu minuutti agar agaria. Purista appelsiinista mehu. Sekoita keskenään agar agar-mömmö, mehu, hunaja ja kaneli. Pilko omput. Aja koko homma monitoimikoneella nopeasti. Älä anna mennä liian tasaiseksi.

Taputtele pienen kuivakakkuvuoan huipulle puolet taikinasta. Kaada täyte väliin ja peitä se näkyvistä lopulla taikinalla. Laita koko komeus jääkaappiin. Näin pieni vuoallinen jähmettyi tunnissa. Isommalla menis varmasti enemmän aikaa.

Olin aika onnellinen, kun kakku ei hajonnut kumottaessa, vaan irtosi aivan kuin olisin suunnitellut tekeväni kumottavan kakun alunalkaenkin.
Kattokaa ku se on söpö!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti