maanantai 13. elokuuta 2012

Syksy ja raakalounaat

Viikonloppu Flowssa ja sen jälkimainingeissa toimi pehmeänä laskuna kesästä syksyyn. Erityismaininnan tän blogin varsinaisen aihealueen kannalta saa Cocovi barin koju, josta ehdin maistaa suklaapitelön ja valkoinen elefantti pirtelön - molemmat olivat ihania. Jälkimmäinen vieläkin ihanampi kuin ensimmäinen. Myös pakuritee oli herkullista.


Musiikilliset/keikkafiilikselliset erikoismaininnat jaetaan Björkille (eka keikka mun elämässä, jossa olen vähän itkenyt onnesta) ja Baba Zulalle (parhaat bileet). Oli muutkin hyviä.

Ihmiserikoismaininnat Hannelle (täydellisyydestä), Mirvalle (parhaista jatkoista ikinä), Laurille (enemmästä rakkaudesta, vähemmästä tuomitsemisesta ja tietty lipuista), Riikalle (spaissareista Swansin keikalla) ja ihan kaikille muillekin (ihan kaikesta).

Nyt sitten asiaan. Eli raakaruokaan. Muistatteko vielä ne ajat, kun tämä blogi keskittyi ruokaan? On renessanssin aika! Syksyn kunniaksi yritän tehdä postauksia uusista resepteistä sen sijaan että kirjoitan ne johonkin epämääräiselle lapulle ja kadotan kassin pohjalle. Mulla on edessä pari kuukautta itsekuria vaativaa itsenäistä työskentelyä ja ajattelin, että mukava palkinto ois syödä hyvin ja jakaa herkut teidänkin kanssa.

Siispä saanko esitellä juttusarjan:

ANNAMARIKAN SYYSHAASTE: raakalounaat!


Pyrin siihen, että yksin syömäni ruoat olisivat suurimmalta osaltaan raakaa. Perheelle ja extended-ihmisille valmistan hellalla ja uunissa muitakin ihanuuksia ja syön muiden laittamaa kypsää ruokaa enemmän kuin mielelläni. Nyt, kun syön opintojen luonteen vuoksi paljon lounaitani itsekseni, on hyvä aika laittaa helpot arkireseptit jakoon. Mitään monimutkaista hifistelyä en uskalla luvata, mutta teen parhaani pitääkseni postailutahdin aiempaa vilkkaampana.


Kurkkukaruselli

2 avomaankurkkua
pieni kourallinen manteleita
1 nektariini

1 rkl sitruunan mehua
1 tl ruokosokeria
1 kuivattu ruusunnuppu murustettuna
hyppysellinen hyvää suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hampunsiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä

Pilko kurkut ja nektariini ja asettele ne lautaselle manteleiden kanssa. Sekoita loput ainekset mönjäksi. Nostele mönjä kurkkujen päälle. Nauti!2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla! Monenlaisia kiehtovia reseptejä ja mielenkiintoisia ajatuksia :)

    VastaaPoista
  2. Anni Minerva! Kiitos :) Ja tervetuloa lukijajoukkoon <3

    VastaaPoista