sunnuntai 26. elokuuta 2012

Omenapiirakka vol 2 ja vegaaninen raakasushi-illallinen

Rakas ystävä on saanut pienen pojan. Hänen nimijuhlaansa vietettiin eilen nyttäreiden merkeissä. Tein lähes samanlaisen kakkusen kuin aiemmin itselleni. Pohjan koostumus muuttui vähäsen, kun laitoin sekaan puoi desiä seesaminsiemeniä narskumaan. Se, tai ainesten toisenlainen suhde teki pohjan rakenteesta vähemmän kiinteän, mikä ei haitannut muuten, mutta lautasellesiirtämisvaiheessa ärsytti. Laitoin täytteen päälle pakkasen perukoilta löytyneitä karpalaoita. Lisäksi huristelin elämäni ensimmäisen cashew-kerman.

Ruusu-cashew-kerma

2 dl cashew-pähkinöitä
1 kuivattu ruusunnuppu
2 dl vettä

Liota cashew-pähkinöitä pari tuntia. Aja cashewit ja ruusu monitoimikoneen s-terällä ihan mössöksi. Lisää vesi vähän kerrallaan. Anna surista tosi pitkään.


Lapsi sai kauniin nimen ja juhlat olivat muutenkin kauniit. Ystävät soittivat ja lauloivat, jokainen oli tuonut jotakin yhteiseen pöytään ja kaikenlainen pönötys puuttui. Oli juhlittavan perheen näköinen juhla.

Olen ylpeä omastakin jälkikasvustani, sillä lapsi halusi antaa omasta lelulaatikostaan tulokkaalle lahjan.

Illalliselle sain raakaa seuraa. Kokeilin reseptiä, joka on muhinut mielessä, mutta jolle ei ole ollut oikeaa kohdeyleisöä. Yhdenhengen kohdeyleisöni "pääsi" tänään koekaniiniksi.Olen aina pitänyt kalasta. Nyt kuitenkin, kun olen viitsinyt sivistää itseäni ryöstökalastuksen veemäisestä luonteesta, ei ole ollut ollenkaan niin vaikeaa kuin epäilin, karsia kaikkea paitsi mökkijärven haukia ja ahvenia omasta kalarepertuaarista. Syön, kun tarjotaan, jos muuta ei tarjota, mutta en tue rahoillani kalastusta. Eniten tulen varmasti kaipaamaan mätiä. Pidän ihan kaikesta, mihin on laitettu mätiä. Melkein surisin jo etukäteen ensi joulun ruokapöytää, jos en ymmärtäisi, miten naurettavaa se on.

Onneksi on chia-simenet ja loputon mielikuvitus :D


Tein raakasushia. Täytin norirullat avokadolla, kurkulla, omenalla ja kevätsipulilla. Sushien lisäksi pilkoin kesäkurtpitsaa ja päällystin tällä vegaanisella innovaatiolla.


"Kaviaari"

3 rkl chia siemeniä
1 rkl hyvää suolaa
1 rkl mustikan mehua (sitä sulamislientä pakastetuista mustikoista)
(muoksmuoks) Myös vettä! Oisinkohan vajaan desin käyttänyt

Kaikki sekaisin. 10 min turpoamista välillä sekoitellen.


Tarjoillaan wasabin, soijakastikkeen ja inkivääripikkelsin kanssa. Ollaan onnellisia, ettei kukaan tai mikään kuollut.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Ja tähän chia-kaviaariin törmättyäni oli pakko kommentoida. Tiesin chia-siementen olevan aivan ihmesiemeniä, mutta tälläistä en olisi millään voinut itse keksiä :D

    VastaaPoista
  2. Oo, kiitos :)
    Kivaa, että käyt ja toivottavasti löytyy kokeiltavaa! Huomasinpa, että tuosta reseptistä puuttuu siementen turvottamiseen käytettävä vesi. ...tyypillistä! Käynpä heti lisäämässä :D

    VastaaPoista